36 de utilaje au răspândit 169 de tone de material antiderapant, în intervalul 9-10 decembrie, pe drumuri din Moldova, anunţă Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, într-un comunicat de presă.

170 de tone de antiderapant împrăştiat în două zile pe drumuri din Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Cele mai afectate au fost zonele de munte din zona vestică a regiunii – județele Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, frontul atmosferic acoperind ulterior și restul județelor Moldovei – Botoșani, Iași, Vaslui și Galați. O atenție deosebită au fost acordate trecătorilor din zona de nord a regiunii (Mestecăniș, Tihuța), iar intervenția promptă a drumarilor ieșeni a făcut ca la acest moment starea carosabilului să fie una bună, «la negru», fără nici un fel de blocaje în trafic”, precizează DRDP Iaşi.

170 de tone de antiderapant împrăştiat în două zile pe drumuri din Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞi astăzi, pe drumurile naționale din Moldova se circulă în condiții de iarnă (carosabil umed, cu porțiuni de zăpadă frământată, în strat de maxim 2 centimetri). Echipele DRDP Iași acționează pentru deszăpezire, dar și preventiv, cu soluții antiderapante, pentru a împiedica formarea poleiului. În baze sunt pregătite 87 utilaje proprii și 342 închiriate, fiind asigurate totodată stocurile de material antiderapant (sare și clorură de calciu).

170 de tone de antiderapant împrăştiat în două zile pe drumuri din Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Atragem atenția că, potrivit legislației rutiere în vigoare, pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante (lanțuri), amenzile pentru încălcarea acestor norme fiind cuprinse între 1.305 lei şi 2.009 lei”, precizează aceeaşi sursă.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic, prin Dispeceratul DRDP Iași – telefon 0232/213168. Informații actualizate despre starea drumurilor pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale. Informații suplimentare, actualizate permanent, puteți accesa și AICI. (ZCH NEWS; FOTO: DRDP Iaşi)

Articolul precedentUn bărbat beat a înfipt cuţitul în pieptul fiului său
Articolul următorPe 14 decembrie are loc ediţia 2017 a Galei Sportului Nemţean
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.