Judeţul Bacău beneficiază de 170 de milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE). Adrian Gâdea, secretar de stat în MDRAPFE, a semnat, joi, 23 noiembrie, la Bacău, 6 contracte de finanţare, care vizează modernizarea a 94 kilometri de drumuri judeţene, precum şi reparaţii capitale la clădirea Centrului Şcolar Bacău.

„Contractele sunt extrem de importante pentru judeţul Bacău şi pentru judeţele limitrofe nu doar ca valoare, ci şi ca importanţă. Avem nevoie de o infrastructură de transport modernă, sigură şi adaptată nevoilor cetăţenilor. De asemenea, educaţia reprezintă o prioritate a Guvernului, iar proiectul pentru reabilitarea Centrului Şcolar din municipiu este unul aşteptat de către beneficiari pentru că nu putem asigura un învăţământ de calitate fără clădiri sigure şi şcoli echipate corespunzător”, a precizat secretarul de stat Adrian Gâdea.

În judeţul Bacău, prin etapa a II-a din PNDL, sunt alocate peste 800 de milioane de lei în vederea reabilitării şi modernizării a 172 de obiective de investiţii. Până în prezent, din cele 42 de contracte de finanţare aprobate, au fost semnate 25. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDSVSA Neamţ: „Brânza servită la Şcoala «Nicu Albu» a fost achiziţionată de la Kaufland”
Articolul următorINEDIT Planetariu pentru nevăzători la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.