Cu doar 17 persoane nou confirmate infectate astăzi, 14 decembrie, județul Neamț se menține în zona scăzută de incidență în ultimele două săptămâni. Situația numărului redus de cazuri noi este la nivel de țară, Grupul de Comunicare Strategică anunțând că s-au efectuat doar 8.059 de teste, din care rezultate pozitive sunt pentru 3.252 de persoane.

Astăzi, în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 220 de pacienți, dintre care cinci în ATI și 4 erau ventilați mecanic. De vineri și până astăzi s-au înregistrat decesele a 7 pacienți pozitivi și care mai aveau și alte boli, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului. Este vorba de o femeie de 62 de ani și șase bărbați care aveau vârste între 52 și 86 de ani.

Rata de infectare la nivelul județului Neamț a scăzut ușor, până la 1,34 la mie și doar comuna Negrești rămâne în zona critică. Noi cazuri au mai fost înregistrate în municipiul Roman, unde s-a depășit pragul de 1,5 la mie astăzi și în comuna Ceahlău unde rata este peste 2 la mie.

Incidența pe fiecare localitate, comunicată astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

14dec rata prefectura

La nivel național, s-au mai înregistrat 109 decese de ieri și până astăzi, dintre care doar 5 pacienți infectați nu mai aveau și alte boli. GCS precizează (aici ) că pacienții care au decedat erau din următoarele categorii de vârstă: „2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 28 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani. 104 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități”.

Astăzi, în spitale erau internați 12.379 de pacienți pozitivi, dintre care 1.289 în ATI.

C.I.

Articolul precedentUn bărbat a făcut infarct în timp ce cobora fânul
Articolul următorProbleme pentru unii utilizatori ai platformei Google