De ieri și până astăzi, 3 mai, sunt 160 de persoane care s-au auto-izolat la domicilii, numărul total ajungând la 575 de persoane aflate acasă (231 raportate ieri). În centrele de carantină au mai intrat 11 persoane, iar până astăzi sunt 242 de persoane aflate sub supraveghere instituțională (231 ieri), potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Neamț. Ieri, jandarmii au asigurat măsuri de ordine publică la locațiile cu persoane aflate în carantină la nivelul județului și au desfășurat 6 misiuni de însoțire a persoanelor către locațiile de carantină.

Forțele de ordine au efectuat, ieri, verificări de mai multe ori la domiciliile a 1.013 persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare, informează Prefectura Neamț. Au fost controlate 62 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, dacă respectă restricțiile instituite pe perioada stării de urgență, fiind aplicate 2 amenzi în valoare de 4.500 de lei. În cadrul activităților desfășurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricționarea circulației, la nivelul județului Neamț au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 221.000 de lei, potrivit aceleiași surse.

(C.I.)

Articolul precedentNoaptea, la țară, în vremuri de pandemie: Bătaie conjugală în flagrant și amenzi de 24.000 lei
Articolul următorOrganizația Femeilor Liberale Neamț condamnă limbajul agresiv folosit de președintele Consiliului Județean Neamț