16 tineri nemțeni admişi la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi, ZCH NEWS - sursa ta de informații16 tineri nemțeni au fost declarați admişi la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Iniţial s-au înscris 88 de băieți și 21 de fete la sesiunea de admitere în această instituție de învățământ postliceal aparținând Jandarmeriei Române, sesiunea septembrie-octombrie 2021.

„După verificarea îndeplinirii condițiilor de recrutare, a dosarelor depuse, susținerii probei eliminatorie de evaluare psihologică și de evaluare a performanței fizice, doar 55 de candidați au mai rămas în concurs și au susținut proba scrisă de verificare a cunoștințelor în data de 23 octombrie. Din cei 37 de candidați care au promovat proba scrisă, urmare a mediilor calculate pe baza notelor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice, în ordine descrescătoare, 17 s-au regăsit pe lista cu cele 258 de locuri aprobate armei Jandarmi și au fost planificați pentru examinarea medicală, probă la care s-au prezentat 16 și au fost declarați apt medical. Cei 16 tineri nemțeni au fost declarați „ADMIS”, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Ultima medie a admitere a fost 7,00“, a precizat Magdalena Gabriela Muraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Neamţ.

Ca noutate, la această sesiune de admitere, proba de evaluare a performanței fizice a fost considerată probă de concurs și nu probă eliminatorie, fiind evaluată cu note de la 5 la 10. Nota finală s-a calculat ca medie aritmetică a notelor obținute la cele două probe de concurs: proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice.

La sesiunea de admitere februarie-aprilie 2021, alţi 10 tineri nemțeni au fost declarați admişi la Școala de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Angela Croitoru

Articolul precedentDescoperă caracteristicile unei piese de mobilier bune pentru casa ta
Articolul următorDoar 171 de noi infectări COVID-19 în judeţele din Moldova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.