82 de elevi au intrat în licee, după repartizarea de toamnă. Înscrierea în clasa a IX-a continuă și, fiindcă mai sunt locuri libere la liceele din județ, dar și pentru că mai sunt părinți care decid, totuși, să-și înscrie copilul la școală.

Printre cei repartizați în toamnă sunt și 16 elevi care au studiat în străinătate, până acum, și au revenit acasă. Patru dintre acești elevi învață, acum, la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, 3 elevi sunt înscriși la Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț, unul este la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț și unul la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț. Locuri în licee au mai obținut elevi înscriși la unitățile din Roznov, Roman, Pipirig, Târgu Neamț și Bicaz. Trei dintre copiii reveniți din străinătate au fost repartizați în învățământul profesional de la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, de la Liceul Tehnologic Valea Ursului și la cel din Adjudeni (Tămășeni).

Doar câțiva din elevii rămași pe toamnă au mai prins locuri la liceele din orașe. „Până astăzi, 11 septembrie, s-au ocupat locurile rămase libere la liceele din orașe, cu excepția Roznovului unde mai sunt câteva locuri la învățământ profesional. Mai sunt părinți care vin, în continuare și solicită înscrierea copiilor la liceu, vor fi soluționate toate cererile, nici un elev care dorește să învețe nu va rămâne pe dinafară, până la sfârșitul lunii septembrie”, declară prof. Constantin Mircea Corlățeanu, inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț.

Din cei 66 de absolvenți de clasa a VIII-a repartizați până luni, 10 septembrie, doar doi au trecut prin evaluarea națională, dar cu note extrem de mici, restul fiind repartizați în baza absolvirii gimnaziului. Locuri la profil teoretic au mai prins 9 elevi, cu medii pe gimnaziu între 7.91 și 6.55, la colegii din Târgu Neamț, la liceul din Roznov, la cel din Bicaz și la cel din Săbăoani. Restul de 57 de elevi au fost repartizați la liceele tehnologice care au mai avut locuri libere pentru toamnă. Prima medie pe gimnaziu a celor intrați la liceu fără evaluare națională, în a doua etapă, este 8.45 și ultima medie este 6.16. (C.I.)

Articolul precedentAutoturism lovit de o autoutilitară şi proiectat în remorca unui camion
Articolul următorZiua comunei Agapia, sărbătorită pe un colţ de Rai
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.