pietricica turism

Poliţiştii rutieri din Neamţ au organizat mai multe acţiuni în trafic, în zilele de 12 şi 13 ianuarie, cu scopul de a preveni şi sancţiona abaterile rutiere, mai ales pe cele care conduc frecvent la producerea de accidente.

“În urma activităților, au fost constatate 14 infracţiuni, fiind prinse în flagrant 8 persoane, care au comis infracțiuni la regimul circulației. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 149 de sancţiuni contravenţionale, fiind reținute 18 permise de conducere”, precizează IPJ Neamţ.

Având în vedere condițiile meteorologice, precum și avertizările de ninsori, poliţiştii le reamintesc şoferilor că riscă amenzi şi reţinerea certificatelor de înmatriculare dacă circulă fără anvelope de iarnă pe  drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Autovehiculele care au greutatea mai mare de 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu 9-20 puncte amendă.

“Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!”, recomandă poliţiştii conducătorilor auto. (C.M.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.