0:00

145.000 de lei, nota de plată pentru un incendiu provocat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn tănăr de 27 de ani, din localitatea Mărgineni, este bun de plată cu o sumă enormă după ce a incendiat un local din apropierea Gării Piatra- Neamț. Fapta a fost comisă pe 22 septembrie 2018, când împreună cu un amic a mers la bar. La un moment dat a plecat la baie, iar la scurt timp s-a simțit miros de fum. Barmanița a verificat, dar nu și-a dat seama de unde vine mirosul. Când a vrut să controleze baia, tânărul a blocat-o inițial, apoi a plecat cu șapca trasă pe ochi.

Femeia și-a dat seama imediat că focul a izbucnit în afara geamului de la baie, și cum flăcările s-au extins rapid, cei aflați în local s-au autoevacuat, fiind solicitat ajutorul pompierilor. Intervenția pentru stingerea incendiului a durat curca 2 ore și jumătate, iar militarii au stabilit drept cauză acțiunea intenționată. Focul pus de tânăr a distrus acoperișul clădirii și a deteriorat mai multe bunuri din interior.

La finalul procesului de la Judecătoria Piatra Neamț tânărul a fost găsit vinovat de săvărșirea infracțiunii de distrugere și a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. A fost “ars“ pe parte civilă, pentru că a fost obligat de judecători să achite administratorului localului daune materiale de 122.254 lei, plus daune morale de 20.000 de lei. Cu cheltuielile judiciare, suma datorată se apropie de 150.000 de lei.

(G.S.)

Articolul precedentJudetul Neamţ, în continuare sub cod galben de vânt
Articolul următorCOD GALBEN Intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte în toată ţara
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.