0:00

Lotul județean pentru faza națională a olimpiadei de Matematică este format din 14 cei mai buni elevi care s-au calificat din 560 de participanți la etapa județeană.

Cei trei elevi câștigători pentru clasele V-VI sunt Cristian Luchian – clasa a V-a la Școala Gimnazială nr. 3 Piatra-Neamț, pregătit de prof. Mihaela Paica, Albert Iulian Romaniuc – clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman, pregătit de prof. Gabriel Constantin și Delia Nistor – clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamț, pregătită de prof. Livia Vaculik. Aceștia vor participa la faza națională în perioada 3-6 aprilie, de la Negrești Oaș.

14 elevi din Neamț calificați la Olimpiada Națională de Matematică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 3-7 aprilie, la Satu Mare are loc etapa națională a olimpiadei de Matematică pentru elevii din clasele VII-XII. Lotul județean este format din elevii: Mateea Gabriela Voicu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ, clasa a VII-a, prof. Adrian Sandovici; Anna Angela Pecheanu de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamț, clasa a VIII-a, prof. Mihaela Paica; Rareș Polenciuc de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman, clasa a VIII-a, prof. Gabriel   Constantin; Alexandru Florin Rusu de la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman, clasa a VIII-a, prof. Anca Loredana Leoreanu; Georgiana Tiuliuliuc de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, clasa a VIII-a, prof. Liliana Carmen Dascălu; Teodor Ioan Băltoi de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman, clasa a IX-a, prof. Marian Ursărescu; Radu Andrei Butelcă de la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman, clasa a X-a, prof. Marian Ursărescu; Tudor Tanasă de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ, clasa a X-a, prof. Camelia Elena Neța; Andrew Hiroaki Okukura de la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman, clasa a XI-a, prof. Marian Ursărescu; Ioana Maria Roca de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamț, clasa a XI-a, prof. Costică Grigoriu; Ioan-Adrian Tofan de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ, clasa a XII-a, prof. Costică Grigoriu.

Tot în ziua de 10 martie s-a desfășurat Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, faza județeană. Din Neamț s-au calificat 15 elevi de liceu care vor participa la etapa națională în perioada 11-12 mai, la Iași. (C.I.)

Articolul precedentÎntre 26 martie-14 aprilie, concursul „Nicolae Milord”, ediţia a II-a
Articolul următor„UN VEAC AL ROMÂNIEI MARI” – 27.03, 17:00, Teatrul Tineretului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.