isj 2014Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, 20 august, rezultatele controlului făcut în judeţul Neamţ, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, în privinţa cazurilor de transferuri nejustificate în clasa a IX-a. Potrivit acestuia, au fost înregistrate 240 de cereri de transfer la clasa IX-a, iar dintre acestea 160 au fost aprobate de ISJ, doar 20 respectând criteriul de medie. Din cele 140 care nu respectă criteriul de medie, 130 nu au justificare, potrivit Corpului de control. Ministrul a mai afirmat că pe “generalul” Stan l-a salvat concursul proaspăt câştigat.

“În judeţul Neamţ au fost 240 de cereri, 160 au fost aprobate, 20 au respectat criteriul de medie, restul de 140 nu au respectat criteriul de medie. Trei din cele 140 au fost cazuri medicale, alte şase situaţii au fost de gemeni, deci zece cazuri au justificare din cele 140 care nu au respectat criteriul de medie, rămân 130 de cazuri care nu au justificare în opinia Corpului de control”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a declarat că, la ISJ Neamţ, inspectorul general şcolar este promovat prin concurs, deci nu se pot lua “măsuri instantanee”, ca la Bihor şi Prahova, dar se derulează cercetarea disciplinară, iar în funcţie de concluzii, se vor lua măsurile care se impun.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a mai anunţat, joi, 20 august, că şefii inspectoratelor şcolare Bihor şi Prahova au fost demişi, după ce în cele două judeţe au fost găsite 332 de cazuri de transfer nejustificat în clasa a IX-a, iar MECS a sesizat şi organele de anchetă, pentru suspiciuni de abuz în serviciu. (ZCH NEWS)

Articolul precedentHCM Roman, a doua victorie în Cehia!
Articolul următorŞeful ISJ Suceava – precizări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. STIMATI PROFESORI AI JUDETULUI NEAMT CINEVA INTR-UN COMENTARIU LAGAR DE NEREGULILE DE LA BACALAUREAT SPUNE ASA ,, SINDICATUL NU APARA FRAUDA”. NU APARA DAR IL ROG PE CEL CARE A SCRIS ACEL COMENTARIU SA COMENTEZE SI ACEST ARTICOL. EU DOAR INREB CE FACE SINDICATUL AICI………….

Comments are closed.