epoca pomperia

Anul acesta, Ziua Pompierilor va fi sărbătorită cu mai puțin fast față de alți ani. Acest lucru nu înseamnă că ISU Neamț nu a pregătit o serie de manifestări menite să marcheze sărbătorirea a 165 de la Bătălia din Dealul Spirii. Activitățile se vor desfășura pe parcursul întregii zile de 13 septembrie, și vor începe cu o ceremonie specifică, ce va avea loc în Piața Libertății din Piatra Neamț. Cu aceeași ocazie, toate detașamentele de pompieri de pe teritoriul județului Neamț vor avea porțile deschise pentru vizitatori, iar în fața Palatului Administrativ din Piatra Neamț va avea loc un exercițiu demonstrativ.

”Avem pregătite mai multe manifestări, așa cum se obișnuiește cu ocazia zilei pompierilor. Va avea loc și o ședință festivă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pe lângă toate acestea, se va lansa și revista Salvatorilor Nemțeni. Copiii pot participa la concursuri cu premii și pot face poze sau pot vizita expoziții de tehnică specifică. De asemenea, vor avea loc demonstrații cu câini salvatori și se vor organiza concursuri sportive, iar câștigătorii vor fi premiați. Sperăm, de asemenea, că de ziua Pompierilor, în urma propunerilor făcute la București, o serie de cadre să fie înaintate în grad”, a precizat col. Ioan Nițică, șef ISU Neamț.

Cu aceeaşi ocazie, la Piatra Neamț, a fost organizată o campanie de donare de sânge, la care au participat 32 de cadre ISU Neamț. Manifestările dedicate zilei de 13 septembrie se vor încheia vineri seara, când în jurul orelor 20 va avea loc o retragere cu torțe. (I. CĂLIN)

Articolul precedentPrimim la redacţie: Direcția de Taxe și Impozite Piatra Neamţ în august 2013
Articolul următorStruguri pentru vin în piața de gross