0:00

1200 de pachete de țigări ascunse la motorul autocarului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 2.000 de pachete de țigarete de contrabandă, ascunse într-un autocar, au fost descoperite cu ajutorul câinelui specializat în detectarea tutunului.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iași au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în urma căreia au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 2.000 pachete țigarete de contrabandă ascunse într-un autocar înmatriculat în România.
În data de 16 aprilie a.c., pentru valorificarea schimbului de informații dintre polițiști de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției Frontieră Huși și Răducăneni, a fost organizată o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției Frontieră Răducăneni au oprit pentru control un autocar, înmatriculat în județul Iași, condus de Ion C., cu cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 32 ani.
În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete de culoare neagră, care conțineau țigări, ascunse între scaunele din spate ale autocarului, sub scările centrale și între lonjeroane, în spatele punților din față și din spate.
Pentru efectuarea unui control amănunțit asupra autocarului, polițiștii de frontieră au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, însoțită de câinele de detectare tutun Roba, aflat în dotarea poliției de frontieră. Cu această ocazie, au mai fost descoperite ascunse și nedeclarate, în compartimentul motor ale autocarului 1.195 pachete de țigarete diferite marci, de proveniență R. Moldova.
Din cercetările efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că țigaretele, în total 2.245 pachete, aparțin cetățenilor cu dublă cetățenie, română și moldoveană, Petru B., Ivan T. și Ion P., pasageri în autocar, precum și lui Ion C., șoferului acestuia, cu vârste cuprinse între 32 și 54 ani.
Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura ridicării întregii cantități de țigări, în valoare de 25.258 lei, în vederea confiscării, iar bărbații au fost sancționați contravențional de lucrătorii vamali cu amenzi în valoare totală de 310.000 lei.
În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracațiunii de contrabandă.

Articolul precedentProgram nou la Caziere
Articolul următorVicepreședintele Emilia Arcan dă lovitura la Târgu Neamț! O primă demisie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.