****** ACTUALIZARE ORA 14: Neechiparea mașinilor de mare tonaj cu anvelope de iarnă și, eventual, cu lanțuri a fost cauza unui nou blocaj, apărut de astă dată la Dulcești, unde mai multe TIR-uri n-au reușit să urce și în spatele lor s-a format o coadă impresionantă. Conform ISU Neamț, la ora 14, urmau să se deplaseze în zonă utilaje de la DRDP Iași, prin Secția de la Neamț, care să rezolve problema. Traficul se desfășoară cu dificultate pe un singur fir, cu cozile aferente.

Probleme sunt și între sanatoriul Bisericani și zona blocurilor. A fost trimis un utilaj de la Drupo.

****** ȘTIRE INIȚIALĂ

La ora 11, drumul județean 208G, în localitatea Unghi-Dragomirești, și DN 15C, la Crăcăoani, sunt blocate pe o bandă, din cauza unor TIR-uri care n-au mai putut înainta din motive de zăpadă. La Crăcăoani este vorba despre 10 TIR-uri care s-au împotmolit, iar coada de mașini se întinde pe câțiva kilometri.

De asemenea, strada Fermelor din Piatra Neamț este blocată de un TIR care n-a mai reușit să urce rampa de la Socar.

Pe fondul ninsorilor din această dimineață, s-au produs și mai multe accidente rutiere, unul dintre ele se pare grav, în Piatra Neamț, pe str. Mihai Eminescu, unde o femeie de 51 de ani a fost lovită de o mașină în timp ce traversa. La volan se afla un bărbat de 39 de ani, din Piatra Neamț, care nu i-a acordat prioritate femeii aflate pe trecerea pentru pietoni de la intersecția cu str. Paharnicului. (C.M.)