centru vaccinare ocolPână astăzi, 30 octombrie, sunt înregistrate cu schemă completă de vaccinare 118.164 de persoane cu domiciliul în județul Neamț. Dintre acestea, 52.598 (adică 44%) locuiesc în mediul rural, potrivit DSP Neamț. „În ultimele 7 zile a crescut numărul de persoane vaccinate. Au fost administrate 18.080 doze de vaccin, săptămâna aceasta, 14.480 de persoane fiind vaccinate cu doza 1, dintre care 9.090 cu produsul Johnson&Johnson. 1.536 dintre acestea au fost vaccinate în 38 de cabinete medicale de familie. În data de 27 octombrie, în centrele de vaccinare din județ, au fost vaccinate 3.073 de persoane, cele mai multe de la începutul Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19”. Se arată în comunicatul DSP Neamț.

De la început și până acum au fost raportate 56 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente, iar 2 reacții adverse au fost raportate la administrarea dozei a 3-a de vaccin.

dsp vaccinare final oct

De luni, 1 noiembrie 2021, persoanele care au efectuat prima doză cu serul Moderna și vor să primească rapel cu același ser se pot prezenta la centrele de vaccinare unde vor primi o doză înjumătățită (½ doză) din acest tip de vaccin. Doză întreagă de Moderna la rapel vor primi cei care s-au vaccinat până acum cu o doză de Pfizer

BioNTech, AstraZeneca/Vaxzevria sau Johnson&Johnson. „Reglementările menționate anterior se bazează pe studiile de siguranță și recomandările EMA care arată faptul că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării dozei înjumătățite, iar frecvența reacțiilor adverse cunoscute sau reactigenitatea este diminuată”, potrivit DSP Neamț. .

Din data de 8 noiembrie 2021, pentru persoanele care au fost imunizate cu vaccinul Johnson&Johnson se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Pfizer BioNTech sau Moderna). Potrivit ultimei instrucțiuni a Comitetului Național de Vaccinare, cei vaccinați cu Johnson&Johnson pot efectua doza de rapel tot cu acest vaccin, dacă asta solicită. „Reamintim că doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Pfizer BioNTech, Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni”, mai adaugă sursa citată. Rapelul se recomandă persoanelor din categoriile de risc: peste 65 de ani, oricine cu boli cronice, personalului cu risc de expunere din spitale, centre medico-sociale, învățământ.

C.I.

Articolul precedentL1 FC Botoşani pierde acasă cu Farul Constanţa, dar se menţine pe loc de play-off
Articolul următorO priză defectă era să lase fără casă o familie din Podoleni