0:00

Actualizare. Bacterie în apa de la robinetele pietrenilor. Apa Serv anunță că s-a renunțat la o sursă de apă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Actualizare:

Suspiciunea că ar exista o bacterie în apa de băut a determinat Prefectura Neamţ să ia decizia curăţării Lacului Bâtca Doamnei de vegetaţie. Măsura are un dublu scop: vegetaţia respectivă poate contribui la dezvoltarea bacteriilor, iar pe de altă parte existenţa ei micşorează debitul uzinat. Operaţiunea a fost făcută de Apa Serv, în colaborare cu lucrătorii Hidroelectrica şi ISU Neamţ.

Noi am acţionat cu 11 oameni – 3 dintr-o barcă pneumatică şi 8, cu ancore, de pe mal”, a declareat colonelul Ioan Niţică, şeful ISU NeamţA.A.

Apa Serv SA informează, printr-un comunicat publicat pe site-ul lor, că: „în urma monitorizării apei brute din sursa de suprafață Bâtca Doamnei, s-a luat decizia de a se sista pomparea apei potabile din cadrul Uzinei de Apă Bâtca Doamnei, intensificându-se procesul de monitorizare a apei brute”.

Toți utilizatorii din Piatra Neamț și comunele învecinate vor fi alimentați cu apă potabilă din sursa subterană Vaduri, iar consumatorii sunt sfătuiți să nu se sperie pentru că, la schimbarea sursei de alimentare, apa poate avea suspensii și culoare, ca urmare a antrenării depunerilor din conducte. „Recomandăm folosirea apei în scop menajer până la limpezirea completă”, precizează cei de la Apa Serv.

Laconicul comunicat nu precizează că este vorba despre o bacterie descoperită în urma analizelor de către cei de la Apa Serv și că la Prefectură a avut loc o ședință pe această temă. Directorul DSP Neamț, dr. Dan Morenciu, ne-a precizat că s-au luat probe pentru analize, dar că mai multe lucruri nu poate declara, datele fiind centralizate la Prefectură.

 

Articolul precedent79 de chinezi au crezut că Piatra Neamț este oraș turistic
Articolul următorPiatra Neamț în Cartea Recordurilor: Buget votat în 27 de secunde
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.