0:00

DGASPC Neamţ: Câţi copii beneficiază de măsuri de protecţie?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn evidențele DGASPC Neamț existau, la data de 31 decembrie 2015, 1.579 de copii care beneficiau de măsuri de protecție. Dintre aceștia, 394 se aflau în plasament în servicii de tip rezidențial astfel:

  1. Complex de Servicii „Ion Creangă” Piatra Neamţ: 105 copii/tineri, dintre care 83 rezidenți, 12 studenți și 10 în centrul de primiri urgențe                
  2. Complex de Servicii „Elena Doamna” Piatra Neamţ: 116 copii/tineri, dintre care 95 rezidenți, 15 studenți și 6 în regim de urgență
  3. Compex de Servicii “Familia Mea“ Roman: 62copii/tineri
  4. Complex de Servicii “Ozana“ Târgu Neamţ: 18 copii/tineri
  5. Centru de Recuperare și Reabilitare a Copilului cu Handicap Piatra Neamţ: 42 copii rezidenți
  6. Complexul de Servicii “Romaniţa“ Roman: 50 copii și 1 mamă

În cadrul Complexului de Servicii de Zi Piatra Neamț beneficiază de sprijin pentru depășirea situației de criză 24 de copii, care nu au măsură de protecție specială, dar aceștia provin din familii aflate în dificultate.

În evidenţa DGASPC Neamţ, mai erau, la data de 31.12.2015, 510 copii care beneficiau de măsura plasamentului familial, din care 407 erau în plasament la rude până la gradul IV şi 103 la alte familii/persoane. Pe parcursul anului trecut au fost instituite 33 de tutele, ca măsuri de protecţie alternativă pentru copiii ai căror părinţi sunt decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din drepturile părinteşti, declaraţi judecătoreşte morţi sau dispăruţi.

La finele anului 2015, în evidențele DGASPC, figurau și 551 de copii aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști și 433 de asistenți maternali profesioniști (AMP). În 2015 au solicitat atestat pentru a deveni AMP 116 familii, 32 obținând rezultat favorabil.

În evidențele DGASPC Neamț, se mai află și 91 de copii, care erau în plasament la centrele de tip familial ale organismelor private autorizate (fundații, ONG-uri, etc.).

„Unii copii au ajuns să beneficieze de servicii oferite de instituția noastră, după ce adulții i-au agresat ori i-au neglijat. Mulți stau o perioadă mare de timp departe de cei dragi și au și uitat ce înseamnă să ai un cămin, o mamă și un tată cărora să le pese de ei. Pentru alții am reușit reintegrarea în familia naturală sau lărgită, însă pentru toți ținem locul părinților și familiei, le oferim toate condițiile și ocrotirea de care au nevoie și ne mândrim cu ei, pentru că avem copii frumoși, deștepți și cu rezultate deosebite“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț. (DGASPC Neamţ)

Articolul precedentUn tânăr din Roznov a condus maşina tatălui până în şanţ la Săvineşti
Articolul următorFemeia la 30 de ani: contrabandistă cu rucsacul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.