0:00

Constantin Iacoban aşteaptă invitaţia ALDE, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConstantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț și șeful UNPR Neamţ ar deveni liberal, dacă primește propunerea. Pe 21 ianuarie este anunțată vizita lui Călin Popescu Tăriceanu și rămâne de văzut dacă va fi invitat și Constantin Iacoban la discuții. Pentru a afla mai multe despre vizită, citiți AICI.  Întrebat de planuri, Constantin Iacoban a spus că nu s-a hotărât încă, dar a dat de înțeles că ideea îi surâde: „Dacă voi fi invitat la întâlnire, voi merge. Încă nu m-am hotărât 100% dacă intru în rândul liberalilor, dar hotărăsc alții în locul meu. Inima mea e împărțită, ca a mamei bune de la judecata lui Solomon, când a vrut să taie copilul în două“.

Pentru că nimeni nu pleacă de prea mult bine dintr-o relație, fie ea și politică, am vrut să aflăm de la șeful CJ ce l-ar determina să treacă la ALDE. „Nu am nemulțumiri legate de UNPR, eu am apreciat echipa cu care am lucrat. Pot să invoc doar o comunicare cam slabă cu cei de la Centru. Au fost multe ambiguități până s-a luat o decizie și eu, personal, vreau să fiu într-o echipă care să meargă de sine stătător”, a adăugat Constantin Iacoban.

Dacă trece la ALDE, renunță la Primărie

Nu mai departe de finalul anului trecut, președintele actual al CJ-ului anunța că va candida pentru Primăria Piatra Neamț. Doar că discuția se făcea din postura de șef al UNPR. Acum, dacă va trece la ALDE, formațiunea are deja un nume pentru funcția de primar de municipiu, fiind vorba de Cătălin Drăgușanu. „Dacă voi merge în ALDE, Cătălin Drăgușanu rămâne favoritul nostru, pentru că a fost și favoritul pietrenilor, care l-au mai votat o dată. Eu voi mai candida doar pentru un post de consilier județean”, a precizat Iacoban.

Întrebat cu ce primari va porni pe noul drum, președintele CJ-ului a fost reținut în a da vreun nume. „Când se apropie alegerile vom vedea cine va vrea să ne însoțească, vom vedea ce vom face și ce va fi. Să văd întâi dacă sunt interesați de discuție. Unul dintre avantaje este faptul că sunt liberali și europeni. Este o vorbă în popor: până la 25 de ani ești liberal. Eu, dacă am prins comunismul, am să fiu după 50 de ani”, a spus cu umor Constantin Iacoban. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentSe încinge horă mare în centrul orașului Piatra Neamț
Articolul următorFemeie „trădată” de un pieton peste care a dat cu maşina
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.