0:00

PNL solicită ordonanţă pentru alegerea primarilor din două tururi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPNL a anunţat luni, 18 ianuarie, că va solicita premierului Dacian Cioloş să emită o ordonanţă de urgenţă, prin care să se impună alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit unei postări pe Facebook a deputatului Andreea Paul.

Parlamentarul PNL a făcut un apel la Guvern să emită cât mai curând o astfel de prevedere legală. Andrea Paul subliniază că PNL este minoritar în Parlament şi nu îşi poate propune propriul proiect de lege care să prevadă acest lucru.

„Fac un apel către cabinetul Cioloş pentru a legifera prin ordonanţă de urgenţă alegerea primarilor în două tururi de scrutin. E nevoie de legitimitate şi reprezentativitate politică la următoarele alegeri locale. Alegerea primarilor dintr-un singur tur înseamnă favorizarea partidelor mari. Or competiţia şi competenţa trebuie stimulată la nivelul administraţiei publice locale. Consider că această solicitare făcută pe ultima sută de metri trebuie asumată şi decisă rapid de către actualul Guvern. Dacă în 3-4 săptămâni nu se corectează actuala legislaţie pentru alegerile locale, va rămâne în vigoare prevederea alegerilor dintr-un singur tur. Ar fi fost bine să reuşim în Parlament această corecţie, dar PNL care a depus deja un proiect de lege pentru alegerile locale din două tururi este minoritar în prezent, iar PSD majoritar”, a precizat Andreea Paul pe pagina de Facebook. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook)

Articolul precedentA reclamat furtul a 4.500 lei! Nu i-a venit să creadă când a aflat cine e hoţul!
Articolul următorPropunere pentru noua grilă de salarizare: salarii mărite în administrație, sănătate și educație
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.