0:00

Versul eminescian în tălmăcirea maestrului Dorel Vişan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cadrul proiectului „ETERNUL EMINESCU”, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a organizat, duminică, 17 ianuarie, un recital poetic extraordinar susţinut de actorul Dorel Vişan.

Prin acest proiect, perpetuat în timp de către Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, se doreşte omagierea personalităţii complexe a celui care este considerat, pe drept cuvânt, Poetul naţional.

Pasajele muzicale, care au însoţit versurile eminesciene, au aparţinut violonistei Sara Stroici şi pianistului Adrian Stroici.

A fost o seară, aşa cum s-a şi dorit, cu adevărat specială. Versurile Poetului, în tălmăcirea Maestrului Vişan, au ajuns în inima şi conştiinţa publicului. Ropotele de aplauze de la final au fost răsplata primită de artişti.

„Mă bucur să fim împreună o oră pentru sufletul neamului românesc, Mihai Eminescu este supranumit patriarhul limbii române și sfântul prea curat al ghiersului românesc, ființa supremă care ne-a așezat în istorie. Ilustrul filozof Constantin Noica spunea că păsările și dobitoacele trăiesc care în aer, care pe pământ, care sub pământ, care în apă, dar omul trebuie să trăiască în cultură”, a fost o parte a discursului Maestrului Vişan.

EMINESCU a fost luat acasă de fiecare spectator în gând, dar şi în fapt, sub forma unui semn de carte realizat de instituţia organizatoare.

Articolul precedentHoaţele minore din Roman au lovit din nou
Articolul următorSpitalul de la Bicaz își promovează asistenții
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.