0:00

Unde dai şi unde crapă: Au verificat studenţii şi au găsit un… chinez, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii ieşeni au realizat o nouă verificare de amploare a studenţilor, pe data de 12 ianuarie, se precizează într-un comunicat de presă. La control, pe lângă reprezentanţii Biroului pentru Centrul Universitar, au participat şi cei ai Serviciului pentru Imigrări Iaşi. 16 poliţişti şi 2 reprezentanţi de la Imigrări au verificat 4 cămine studenţeşti, fiind controlate 4 cărţi de imobil. Au fost legitimaţi 1.030 de studenţi şi verificaţi 18 studenţi străini. A fost depistat un singur student care nu avea forme legale de şedere. Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au găsit şi un chinez, care stătea de 10 zile ilegal în România.

“A fost sancţionată, conform OG 97/2005, cu suma de 40 lei o tânără de 20 ani, care a fost depistată locuind într-un cămin studenţesc, fără să fi făcut demersurile necesare pentru obţinerea vizei de reşedinţă şi înscrierea în cartea de imobil.

A fost depistat un cetăţean chinez, de 34 ani, care a intrat în România la data de 24.11.2015, cu paşaport turistic, viza fiind valabilă  62 de zile, până la 02.01.2016, depăşind astfel termenul legal de şedere în România. Bărbatul a fost condus la sediul Serviciului de Imigrări Iaşi, în vederea efectuării unor verificări suplimentare şi aplicării măsurilor legale”, se precizează în comunicatul citat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentACTUALIZARE Accident cu 4 victime la Petru Vodă
Articolul următorAlegerile de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” suspendate de Tribunal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.