0:00

Colonelul Ioan Eugen Todoruţ (Gheorgheni), noul şef al jandarmilor nemţeni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectorul General al Jandarmeriei Române a decis să aducă şef de la Gheorgheni pentru Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ. Colonelul Ioan Eugen Todoruţ preia, de astăzi 12 ianuarie, atribuţiile colonelului Sorin Gherman, care s-a pensionat. Colonelul Todoruţ s-a născut la Dej (judeţul Cluj), are 46 de ani, 24 de ani de carieră şi până acum a fost şeful catedrei de Ordine şi Siguranţă Publică la Centrul de pregătire profesională a cadrelor jandarmi din Gheorgheni.

Conform declaraţiei de avere, colonelul Todoruţ, care are domiciliul în Topliţa, deţine 1.000 mp teren intravilan cumpărat în 2010, o „căsuţă de vacanţă din lemn”, iar în 2014 a moştenit jumătate dintr-un apartament, dar şi-a vândut partea imediat cu 32.000 de euro. Colonelul mai deţine, de asemenea, un autoturism Skoda Octavia şi un ATV, dar are şi datorii (două credite în valoare totală de 33.000 de lei la Banca Transilvania). Ultimul său venit anual declarat a fost de 65.000 de lei, în vreme ce soţia a câştigat, tot într-un an, 18.000 de lei.

„Colonelul Todoruţ a început cariera militară pe 15 decembrie 1991 după care a activat în unitatea militară de la Gheorgheni pe funcţiile de comandant pluton, comandant de companie, ofiţer principal în statul major şi şef al Catedrei de Ordine şi Siguranţă Publică”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„În activitatea desfăşurată ofiţerul a manifestat perseverenţă, profesionalism şi prestanţă achitându-se conştiincios de sarcinile şi misiunile încredinţate. De la data încadrării şi până în prezent ofiţerul a fost apreciat cu calificative foarte bune, fiind recompensat în repetate rânduri în cei 24 ani de activitate. Pe parcursul carierei militare s-a preocupat de perfecţionarea pregătirii cadrelor din Jandarmeria Română şi a participat la diferite schimburi de experienţă în domeniul ordinii şi siguranţei publice cu reprezentanţi ai forţelor de Jandarmerie din alte state. Ofiţerul este preocupat de perfecţionarea stilului şi metodelor de muncă, în acest sens fiind absolvent al mai multor categorii de studii pentru creşterea nivelului de pregătire: Universitatea George Bariţiu Braşov, cu diplomă de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie; curs postuniversitar de drept civil şi comercial; curs de limba franceză; curs superior internaţional de stat major; curs de monitor de intervenţie profesională; curs de pregătire alpină”.

(C. MIRCEA)

Articolul precedentHCM ROMAN: Meci în fosta „capitală” a handbalului feminin românesc
Articolul următorPIATRA-NEAMŢ: Lista beneficiarilor de locuințe ANL * Vezi dacă te afli printre ei!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.