pietricica turism

Un nemțean și o ieșeancă au fost premiați, joi, 7 ianuarie, la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) – ediția a VII-a, 2016, pentru excelență academică în străinătate, la categoria ”Europa Universitar”.

george cristian potrivitu
George POTRIVITU

George Potrivitu, din județul Neamț, în prezent doctorand la Universitatea  „Paul Sabatier” Toulouse, Franța a fost desemnat marele câștigător al acestei categorii. George Potrivitu este absolvent al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu-Neamț.

Categoriile premiilor au fost: ”Studentul Român al Anului din America de Nord”, ”Studentul Român al Anului din Europa”, ”Studentul Român al Anului de pe alte Continente” (America de Sud, Asia, Africa, Australia), ”Studentul Român ERASMUS al Anului”, ”Studentul Anului în România”, Premiul Special în Arte, Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate.

adela constantinescu bercu
Adela CONSTANTINESCU BERCU

La competiția din acest an, câștigătorii au fost aleși din rândul a 34 de finaliști, care acum studiază sau au studiat la cele mai prestigioase universități din lume.

La aceeași categorie, Adela Constantinescu Bercu, care studiază în cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie, a primit mențiune specială din partea juriului.

Adela Constantinescu Bercu este fosta șefă de promoție a Colegiului Național din Iași.  (Marian TEODOROF)