candidati sitePietrenii își vor alege primarul pe 5 iunie și, pe buletinele de vot pe care vor trebui să aplice ștampila „votat”, vor figura nu mai puțin de 11 nume.

Deși lista finală va intra în vigoare abia de miercuri, 4 mai, după ora 16:00, aceasta nu va suferi modificări față de cum arată în prezent, deoarece, după cum ne-a informat judecătorul Valentina Baciu, președinta Biroului Electoral Municipal Piatra Neamț, toate contestațiile au fost respinse de instanțe, așa că nu mai pot să apară alte surprize.

Primul pe lista celor care aspiră la locul din fruntea Primăriei Piatra Neamț este deputatul Cătălin Drăgușanu, candidat ALDE, fiind urmat de propunerea liberalilor, Dragoș Chitic. Al treilea pe listă figurează Liviu Harbuz, candidatul alianței PSD-UNPR, iar Ana Monda este propunerea Partidului M10.

Tot în cursa pentru Primăria Piatra Neamț s-au înscris: Constantin Florin Roca, de la Partidul România Unită, Aurelia Simionică, de la partidul lui Geoană – Partidul Social Românesc (PSRO), și  Laurențiu Cristinel Dulamă, din partea PMP.

Consilier județean în prezent, Cristian Tomuleț este candidatul celor de la PNȚCD, în timp ce Valerică Frățilă este propunerea celor de la Partidul Național Democrat.

Dacă partidele și-au anunțat candidații din timp, cu surle și trâmbițe, pe lista celor care aspiră la conducerea Primăriei Piatra Neamț se găsesc și doi independenți: Andrei Ignat și Traian Cociorbă. (Andreea AMARIEI)