dorin goian

Emoţiile cresc pentru naţionala României, care va întâlni peste numai 4 zile Grecia în prima manşă a barajului pentru CM 2014, vineri, de la ora 21:45, pe România TV şi liveTEXT pe GSP.RO. Cei 10 jucători convocaţi din Liga 1 se află deja la Mogoşoaia, alătui de Dorin Goian, suspendat pentru etapa de campionat a lui Asteras Tripolis, după ce a fost eliminat runda trecută. Restul jucătorilor urmau să ajungă ieri şi azi în cantonamentul naţionalei. Până să aibă întregul lot la dispoziţie, selecţionerul Victor Piţurcă pregăteşte deja primul “11” al partidei tur. Marea absenţă este Mihai Pintilii, accidentat în timpul meciului Stelei cu Basel, 1-1, din cadrul grupelor Champions League. Acesta va fi înlocuit cu Costin Lazăr, mijlocaş care evoluează în campionatul Greciei la PAOK Salonic. Singurele semne de întrebare în privinţa titularilor sunt la linia de 3 din spatele lui Ciprian Marica. Bogdan Stancu va evolua, cel mai probabil, în centru, în timp ce Piţi va avea dificultăţi în a alege extremele. Momentan, favoriţi să prindă primul “11” sînt Torje şi Maxim, dar selecţionerul îi mai ia în calcul pe Nicoliţă, Bucur şi Tănase. Echipa probabilă pentru meciul tur cu Grecia: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – Torje, B. Stancu, Maxim – Marica.

Atenţie la “galbene”

Cartonaşele acumulate pe parcursul meciurilor din preliminarii nu se radiază pentru partidele de baraj. Astfel, grecii nu-l au în turul de la Atena pe Kone, suspendat. În tabăra noastră sînt 4 jucători în pericol să piardă meciul decisiv din 19 noiembrie dacă primesc un avertisment pe Karaiskakis: Grozav, Marica, Gardoş şi Bourceanu.

Goian lăsat de greci la lot

Dorin Goian s-a prezentat sâmbătă după-amiază în cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia, deşi, iniţial, Asteras Tripolis ar fi dorit să-l ţină în Grecia până luni seară. Fundaşul de 32 de ani a primit cartonaş roşu etapa trecută în campionatul elen şi e suspendat pentru runda din acest week-end, astfel că Victor Piţurcă l-a anunţat să se prezinte încă de astăzi la antrenamentele naţionalei. Asteras l-a suspectat pe Goe că ar fi luat intenţionat “roşu” pentru a ajunge mai devreme în cantonamentul României, care va înfrunta Grecia în barajul pentru calificarea la CM 2014. Elenii ar fi vrut să-l pedepsească, ţinându-l în Grecia până la finalul partidei cu Xanthi, care va avea loc abia luni seară. Sub presiunile FRF, care era gata să apeleze la FIFA pentru a rezolva lucrurile, grecii au cedat şi i-au permis lui Goian să plece spre România. El s-a alăturat sâmbătă celor 8 jucători de la Steaua şi Astra ajunşi deja în cantonamentul naţionalei.