0:00

11 ani de închisoare pentru trafic de persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 35 de ani, din Târgu Neamț, a ajuns la închisoare pe 19 ianuarie 2023, după ce a primit o condamnare de aproape 11 ani de închisoare. “Acesta a fost condamnat de Tribunalul Iași la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani și 8 luni, pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane. Persoana în cauză a fost condusă la Penitenciarul Bacău“, conform Poliției Neamț.

Cercetările au stabilit că, împreună cu alte persoane, nemțeanul a pus pe picioare o reţea de prostituţie, victime fiind în special  minore provenite din mediul rural. Începând cu 2013, bărbaţii au racolat mai multe fete din judeţele Iaşi şi Vaslui, folosind clasica metodă lover-boy. Tinerele au fost duse la Londra, dar și în Germania, Austria şi Elveţia.

Din banii obţinuți, acuzații au achiziționat apartamente în Iaşi, mai multe autoturisme de lux şi alte bunuri de valoare, în special bijuterii, dar au înființat o casă de amanet, pentru a păstra aparenţa de legalitate a câștigurilor astfel obținute. În același scop au fost înființate firme-paravan, o societate de curățenie, una de intermediere vânzări autoturisme şi două spălătorii auto. Rețeaua a fost destructurată de procurorii DIICOT în septembrie 2017.

(G. S)

Articolul precedentDescoperire macabră la Roman, doi morți într-un apartament
Articolul următorRecord infracțional: pus sub acuzare pentru 6 fapte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.