0:00

ANM: Vreme caldă de Sărbători! Şanse minime de zăpadă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a furnizat, luni, 14 decembrie, prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va încălzi, după o perioadă mai friguroasă în intervalul 15-17 decembrie, iar şansele de precipitaţii vor fi scăzute. Din păcate, mult-dorita zăpadă de Crăciun va constitui, şi anul acesta, doar o excepţie. Sintetic, în rândurile următoare, prognoza pentru zona Moldovei şi pentru cea de munte, cu diagrame de temperaturi, oferite de ANM:

MOLDOVA

Valorile de temperatură vor fi în scădere, în perioada 15-17 decembrie, şi vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime de 1-5 grade şi minime de -5 până la -2 grade, mediat pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 6-10 grade şi ale minimelor de 1-4 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei.

ANM: Vreme caldă de Sărbători! Şanse minime de zăpadă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 15-19 decembrie, temporar vor fi precipitaţii slabe cantitativ, pe spaţii restrânse, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Apoi, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii în intervalul 22-24 decembrie.

MUNTE

În perioada 14-17 decembrie valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele normale pentru data calendaristică, respectiv maxime de -2 până la plus 2 grade şi minime de -8 până la -4 grade, în medie. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2-6 grade şi ale minimelor de -3-0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei.

ANM: Vreme caldă de Sărbători! Şanse minime de zăpadă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 15-19 decembrie vor fi precipitaţii locale, cu caracter temporar şi slabe cantitativ, lapoviţă şi fulguieli. Apoi, după data de 22 decembrie, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii.

Întreaga prognoză, pentru toate zonele ţării, aşa cum a fost oferită de ANM, în format PDF:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2015/12/anm-14-27-12-15.pdf

(M. CONSTANTINESCU; DIAGRAME: ANM)

Articolul precedentNEAMŢ: Gratuități la troleibuz pentru pensionari
Articolul următorCJ Neamț: Mai mulți bani pentru sănătate la Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.