0:00

100 de refugiați din Ucraina cazați la Oglinzi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConflictul din Ucraina continuă și noi refugiați ajung în România în fiecare zi. Sprijinul pentru cei care fug din calea războiului a venit din partea societății civile, a mediului de afaceri dar și a autorităților.

În noapte de 18 spre 19 aprilie, 100 de refugiați, dintre care 20 de femei și 80 de copii au fost au fost cazați la Oglinzi în centrul de agrement ce aparține Direcției Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Comunicatul emis de Prefectura Neamț în care se detaliază acțiunea îl puteți citi mai jos.

„Sunt în marea lor majoritate copii de vârste mici, între 5 și 10 ani, la prima vedere, 20 de mame și 80 de copii. Provin din estul Ucrainei unde zilele acestea se dau lupte aprige la care participă chiar și părinții acestor copii.

În tabăra de la Oglinzi, copiii vor avea asigurate facilitățile necesare pentru a-și putea continua cursurile online și pentru a-și putea petrece timpul liber pe durata șederii în județul nostru.

IPJ și Politia Locală Tg Neamț vor asigura paza în zonă.

Astăzi, reprezentanți ai DSP îi vor vizita pe copii pentru a verifica starea lor de sănătate. Tot astăzi, copii vor vizita Cetatea Neamtului și Casa lui Creanga din Humulesti. Încercam astfel să le distragem atenția de la traumele suferite din cauza războiului.

La acțiunea de noaptea trecută au participat lucrători ai ISU, IPJ, IGI, IJJ și DJST.”, a precizat într-un comunicat, prefectul Adrian Niţă.

ZCH

Articolul precedentAnunț Rossal Târgu Neamț: Programul de ridicare gunoi menajer și selectiv de sărbători
Articolul următorVideo. Foto. Piatra Neamţ. Blocaje în trafic pe variantă și în Piața centrală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.