0:00

Inaugurat la începutul acestui an ”Centrul de Informare Turistic din Târgu-Neamț” a atras mai mulți cetățeni ai orașului decât turiști. Cel puțin așa ne-a declarat Elena Amihăilesei cea care răspunde de acest centru. Practic, din cei aproximativ 100 de vizitatori, doar vreo 10 au fost turiști, dintre care trei turiști din străinătate. Centrul a fost înființat în urma accesării unei finanțări prin Programul Operațional Regional, reabilitându-se prin acest proiect și o clădire datând din anul 1950. Valoarea totală a proiectului a fost de 504.811,60 de lei, iar cofinanțarea primăriei Târgu Neamț de aproximativ 90.000 de lei.

În această perioadă au fost contactate structurile de cazare prin intermediul Asociației Valea Ozanei și a fost realizată o bază de date cu pensiunile din arealul Târgu-Neamț. În următoarea lună dorim să organizăm un atelier de lucru la care vor lua parte elevii clasei cu profil de turism din cadrul Colegiului Tehnic Ion Creangă și elevii Liceului Teologic Ortodox Cuvioasa Parascheva, specializarea Ghid Turism Religios. În colaborare cu Organizația Pensionarilor vom găzdui o șezătoare în care vor fi realizate diverse produse tradiționale de artizanat”, ne-a spusne-a spus Elena Amihăilesei.

O explicație a număului redus de turiști care au trecut pragul centrului ar putea fi dată de faptul că sâmbăta și duminica acesta este închis. Semn că la Târgu Neamț viziunea despre turism este atât de dezvoltată încât trebuie neaparat să fie adăugate arealului turistic local Cetarea și casele memoriale din zonă. Cu program de vizitare de luni până vineri.

 

C.T Sturzu

Articolul precedentLocuri de muncă Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următor28 februarie – Ziua Protecției Civile. Mesajul prefectului de Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.