pietricica turism

salvamontistUn grup de pietreni, care a petrecut sfârşitul de săptămână pe munte, s-a rătăcit, duminică la prânz, la coborâre, pe traseul Poiana Maicilor.

“În jurul orei 13, dispeceratul Serviciului Salvamont Neamţ a fost alertat de către ISU Neamţ şi Dispeceratul Naţional Salvamont că un grup de aproximativ 10 persoane din Piatra Neamţ s-a rătăcit în zona superioară a masivului Ceahlău”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. “Grupul a plecat de la cabana Dochia spre Izvorul Muntelui. Chiar dacă 112 nu ne-a putut face legătura cu apelanţii din cauza lipsei semnalului mobil din acea zonă, am reuşit în scurt timp să identificăm două zone unde teoretic se putea pierde grupul”.

Echipa de intervenţie care a plecat din Baza Salvamont Dochia a găsit turiştii în zona platoului Ocolaşul Mic. Pur şi simplu, oamenii n-au fost atenţi şi au pierdut poteca. După ce i-au căutat cam trei sferturi de oră, salvamontiştii i-au condus în locul în care au luat-o pe alt traseu şi, de acolo, pietrenii au plecat pe drumul bun spre Izvorul Muntelui.

Salvamontiştii informează iubitorii de drumeţii montane că toate traseele din masivul Ceahlău sunt practicabile.

C.  MIRCEA