10 aprilie – Val de schimbări la conducerea Spitalului de Urgență Neamț. Ministrul Nelu Tătaru așteptat la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 10 aprilie, este ziua marilor schimbări la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Spitalul declarat suport COVID va avea o nouă conducere și va fi instalată de ministrul Nelu Tătaru. Acesta este așteptat să sosească la Piatra Neamț la orele amiezii și va face verificări la spitalul județean, considerat un mic focar, cu 24 cadre medicale pozitive și 70 în izolare.

Ordinele ministrului Sănătății prin care se dispun revocările din funcții și numirile pe perioada stării de urgență au ajuns la Prefectura Neamț. În locul actualului manager interimar, dr. Florin Apostoae, este numită la conducerea spitalului medicul epidemiolog dr. Daniela Marcoci, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț. Doctorița Daniela Marcoci preia astăzi funcția după ce ieri și-a încheiat misiunea de restabilire a circuitelor și procedurilor la Spitalul Județean de Urgență Suceava, declarat spital mixt COVID. Directoarea financiară a spitalului, Maricica Drăgan este înlocuită cu Răzvan Vasile Muraru, de la București. Și actuala directoare de îngrijiri, asistenta Cristina Iordăchescu, este schimbată din funcție, prin ordin de ministru. În locul ei va fi numită Gabriela Chitoșca, asistenta șefă a UPU, prin decizia noului manager, dr. Daniela Marcoci.

Singura care nu este schimbată din funcție este dr. Gabriela Bercea, directorul medical al spitalului din iunie 2019, când a promovat concursul. Numirea intră în vigoare pe 24 aprilie, dată la care expiră demisia pe care a depus-o pe 20 februarie. Medicul urgentist Gabriela Bercea va asigura conducerea medicală a spitalului tot pe perioada stării de urgență.

Ministrul Nelu Tătaru vine la Piatra Neamț împreună cu Lucian Indrei, coordonatorul Regiunii Nord – Est în gestionarea crizei provocată de noul virus.

Declaratie de presa - 09 aprilie 2020 -Colegii de partid ai domnului Arsene au refuzat alocarea banilor pentru investiția spitalului modular
numiri sju 10apr

(C.I.)

Articolul precedentCOD GALBEN, de vânt puternic, pentru judeţele Moldovei
Articolul următorNeamț: Al 9-lea deces, un bărbat dializat la Spitalul Județean Neamț. Mic focar în centrul de dializă