10.000 de terenuri din Dămuc au fost cadastrate“Aproape 10.000 de imobile din comuna Dămuc, județul Neamț, au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate la Centrul Cultural „Daniel Bucur“ din comuna DĂMUC, pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), precum și pe site-ul primăriei. Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare”, precizează Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamț.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților, în comuna Dămuc au fost identificate 9.882 de imobile, cu o suprafață totală de 18.069 de hectare.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară sunt finanțate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru comuna Dămuc au fost afișate în data de 10 ianuarie, iar contestațiile pot fi depuse până la data limită de 11 martie 2025.

Cererile de rectificare a documentelor tehnice, în forma prevăzută de lege, însoțite de documentele justificative, pot fi formulate în termen de 60 de zile de la data afişării și pot fi  depuse la sediul Centrului Cultural „Daniel Bucur“ DĂMUC. Acestea vor fi transmise către Primăria comunei Dămuc prin poştă sau curier, prin email. Dacă optați pentru formularea acestor rectificări în sistemul informatic, certificarea nealterării conţinutului înscrisurilor doveditoare, odată cu redarea pe suportul informatic, va fi făcută de către deponent prin semnătură electronică calificată, potrivit reglementărilor legale.

Cadastrare în 69 de comune nemțene

10.000 de terenuri din Dămuc au fost cadastrate“În prezent, din totalul de 83 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Neamț, au fost cadastrate în proporție de sută la sută două comune (Dobreni și Tarcău). În cadrul PNCCF, se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de UAT în 23 de UAT-uri (Agapia, Borca, Borleşti, Cândeşti, Cordun, Costişa, Dămuc, Dumbrava Roşie, Gherăeşti, Horia, Moldoveni, Păstrăveni, Petricani, Pipirig, Rediu, Săbăoani, Săvineşti, Secuieni, Timişeşti, Trifeşti, Urecheni, Vânători-Neamţ și Zăneşti), iar în alte 44 de UAT-uri la nivel de sectoare cadastrale”, precizează OCPI Neamț.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, https://www.ancpi.ro/pnccf/.

Angela Croitoru

Foto din arhiva mesagerulneamt.ro

Articolul precedentMii de susținători ai lui Călin Georgescu prezenți la mitingul din Capitală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.