1 Martie și 8 Martie cresc prețurile la flori, ZCH NEWS - sursa ta de informații

De 1 Martie și, mai ales, de 8 Martie, vom scoate din buzunar cel puțin 50 de lei. Trendul oferirii de buchete de flori cât mai prețioase și cadourile de ziua femeii este în creștere, mai ales printre pietrenii care au copii la școală sau la grădiniță.

”Sunt destul de scumpe florile din florării, cel mai ieftin buchet ajunge 30 de lei. Vor apărea însă și de acelea mai ieftine care să-și permită să le cumpere toată lumea”.

”Mă gândesc la cadourile de 1 Martie și 8 Martie, am doi copii la școală. Nu poți să-i trimiți fără mărțișoare și flori”.

„Păi dacă socotești două buchete de flori, unul pentru întâi martie și altul pentru 8 martie și mai mai pui și bani pentru cadoul învățătoarei și mărțișorul adecvat ajungi și la un milion. Depinde de pretenții”.

”Asta este, ne-am obișnuit să cumpărăm flori și mici cadouri. Fiecare cumpără după posibilități. În general alegem variante ieftine. Tot flori sunt și acelea care se vând la colțul străzii”.

1 Martie și 8 Martie cresc prețurile la flori, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii care precedă mărțișorul și tradiționalul 8 Martie scumpește florile. Florarii, fie că dețin florării sau vând flori pe tarabele din piețe au ridicat prețul florilor cu cel puțin 1 leu pentru fiecare fir. Pietrenii, deși foarte puțini sărbătoresc Dragobetele și prea puțin îi interesează să cumpere și să ofere flori pe 24 februarie, se gândesc în schimb la 1martie și 8 Martie.

Dacă până mai ieri, în florării un fir de trandafir costa în jur de 6 lei, duminică prețul unui singur trandafir urcase deja la 7 lei. Freziile, florile de sezon în această perioadă costă între 3 lei și 4 lei firul, în funcție de florărie și de zona în care este amplasată aceasta. Nici florile la ghiveci nu sunt mai ieftine, deși acestea pot fi cumpărate și din piețe. Cea mai ieftină floare la ghiveci este varianta cultivată a Primulei, a cărei preț variază între 5 lei și 10 lei, iar cele mai scumpe flori la ghiveci sunt orhideele. Dacă până de curând acestea se vindeau cu 50 de lei, prețul acestora a crescut cu cel puțin 10 lei, iar în unele florării ajung să coste chiar și 100 de lei, pentru că se plătește inclusiv ambalajul.

Nici mărțișoarele nu vor fi mai ieftine anul acesta. Lăsând la o parte mărțișoarele de duzină, care costă cel puțin 1,5 lei bucata, restul ajung să coste și 10 lei bucata, în funcție de materialul din care sunt confecționate.

La final, pietrenii care nu își permit flori scumpe sau chiar mărțișoare, pot alege varianta florilor de primăvară vândute la colțul străzii de comercianți neautorizați. Banalul buchet de ghiocei costă 1 leu, iar zambilele costă între 5 și 6 lei firul, în funcție de mărime și de ambalaj. (I. CĂLIN)

Articolul precedentAlertă pe piața farmaceutică?
Articolul următorAvantaje pentru patronii care angajează şomeri cu facultate