O firmă care închiriază lucrători și alta care îi utilizează au fost amendate de inspectori, după ce au constatat că le sunt încălcate drepturile acestor muncitori. Controalele s-au făcut din luna februarie până la finele lunii aprilie, sub formă de campanie a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț prin care au fost urmărite toate reglementările legale privind relațiile de muncă și protecția muncii.

„Au fost verificați 4 agenți de muncă temporară și 2 utilizatori. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-au constatat 12 deficiențe: în domeniul relațiilor de muncă – 10, în domeniul securității și sănătății în muncă – două, pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea acestora. S-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.500 lei în domeniul relațiilor de muncă”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț.

Firmele au fost amendate pentru că lucrătorii munceau non-stop, inclusiv în zilele destinate repausului săptămânal și în zilele de sărbătoare legală statuate de Codul Muncii, dar și pentru că firma care a pus la dispoziție lucrătorii nu a stabilit repartizarea timpului de muncă de 12 ore alternativ cu 24 de ore de repaus.

Avertismente pentru nereguli de protecția muncii au primit firmele care au închiriat muncitori, fiindcă nu au asigurat semnalizarea în perimetrul de circulație a motostivuitoarelor, pe de o parte, dar și muncitorii care au primit și nu au folosit echipamentul individual de protecție. (C.I.)

Articolul precedentTârgu-Neamţ: A intrat cu maşina în gard şi a fugit
Articolul următorL3 CSM Focşani-CSM Roman (05.05; 18:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.