1.200.000 de lei pentru profesorii nemțeni care au făcut activități remediale în luna mai, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProgramul de recuperare a materiei în cazul elevilor de gimnaziu care au întâmpinat dificultăți cu învățarea online a fost de demarat la începutul lunii martie a acestui an. Încă din luna ianuaria, ministrul Sorin Cîmpeanu anunța că tariful pentru profesorii care vor participa în acest program va fi de 100 de lei brut pentru fiecare oră ținută.

Chiar de la începutul programului, au existat decalaje în privința plăților, în principal din cauza birocrației și a termenelor limită pentru depunerea actelor. Ulterior, după ce s-a asigurat și sursa de finanțare, plățile s-au făcut către inspectoratele școlare care aveau documentele în regulă. Inspectorul școlar general, prof. Mihai Obreja a declarat pentru Mesagerul de Neamț că 723 de cadre didactice din 78 de școli vor primi banii aferenți activităților remediale desfășurate în luna mai: „Avem o alocare, de la sfârșitul săptămânii trecute, în valoare de 1.200.176 lei pentru plata orelor remediale efectuate de profesori în luna mai a acestui an. Cred că profesorii vor primi sumele cuvenite, așa cum sunt înregistrate și raportate, în zilele imediat următoare, circuitul acestor fonduri din surse europene fiind un pic mai îndelungat”.

Suma anunțată de șeful ISJ Neamț este apropiată de cea care a fost plătită la începutul lui octombrie (1.247.124,18 lei), pentru activitățile desfășurate în luna aprilie.

ZCH

Articolul precedentApa Serv angajează conducător autospeciale
Articolul următorAutoturism intrat într-un cap de pod, doi bărbaţi în spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.