0:00

Dr. Chetreanu a pierdut procesul cu spitalul și a deschis altul în care cere bani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDr. Lucia Chetreanu, sancționată cu 10% din salariu pentru o lună de zile după moartea unei tinere mame, pe care nu s-a dus s-o consulte ore în șir (detalii aici), a acționat în judecată Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în ziua de 18 iulie, solicitând acordarea unor drepturi bănești.

Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar, declară că nu știe despre ce drepturi bănești este vorba și, în schimb, susține că dr. Chetreanu are datorii către spital: ”Spitalul are de recuperat, de anul trecut, bani de la dumneaei. S-a încercat amiabil, alți medici au returnat sumele, dumneaei nu. Prin anul 2016, au fost niște reglementări, potrivit cărora aparatele de oxigenoterapie nu pot fi recomandate pacienților decât de medicul pneumolog. Doamna doctor Chetreanu și alți câțiva cardiologi au recomandat aceste aparate, dar, în urma unui control de la Casa de Asigurări, s-a descoperit și le-au fost imputate sumele. Toți ceilalți medici au dat banii înapoi, doctorița Chetreanu nu. Este vorba de peste 20.000 de lei, urmează să o acționăm în judecată”.

Nu ar fi primul proces între cele două părți. Dr. Chetreanu a dat în judecată spitalul și pentru sancțiunea de 10% din salariu. Instanța nu i-a dat câștig de cauză. ”Respinge contestaţia formulată de contestatoarea CHETREANU LUCIA în contradictoriu cu intimatul SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ PIATRA NEAMŢ, ca nefondată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se poate depune de partea interesată la Tribunalul Neamţ – Secţia I Civilă şi de Contencios Administrativ”, au decis judecătorii.

Dr. Chetreanu mai are timp încă să atace sentința, soluția definitivă urmând să se pronunțe la Curtea de Apel Bacău.

Și dr. Cosmin Rugină a contestat avertismentul scris pe care l-a primit, însă, în cazul lui, procesul nu s-a încheiat, următorul termen fiind stabilit pentru 19 septembrie.

Cei doi medici au fost sancționați la sfârșitul anului trecut de Comisia de disciplină a SJU, care a stabilit că dr. Chetreanu nu s-a deplasat la patul bolnavei, a indicat telefonic un medicament care să i se administreze, însă acel medicament nu exista în spital și n-a transferat pacienta în secția de cardiologie decât după ce dr. Rugină a solicitat acest lucru. Geanina Sechel a stat câteva ore cu pulsul peste 200 și, când a fost transferată în secția de reanimare, a murit. Deși au trecut aproape 8 luni, ancheta deschisă de poliție pentru ucidere din culpă stă pe loc, pentru că nici acum Institutul de Medicină Legală Iași n-a trimis la Piatra Neamț rezultatele analizelor probelor histopatologice recoltate din organele tinerei, în vederea stabilirii cauzei morții. (C.M., C.I.)

Articolul precedentLovit cu scaunul în cap și jefuit în propria-i casă
Articolul următorPunctaje mari pentru gradațiile de merit
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. IML nu a trimis rezultatele analizelor pt ca întâi trebuie plătite aceste analize. Iar plata trebuie făcută de cine a cerut analizele, adică de către poliție. Iar poliția, ghici ce, nu are bani. Și astfel stagnează multe dosare… Cu lunile, daca nu cu anii… Ați putea face o investigatie pe tema asta.

Comentariile sunt închise.