pietricica turism

Traficul rutier din Neamț este supravegheat aerian, în perioada 27 aprilie-1 mai. Polițiștii rutieri survolează dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviație principalele drumuri naționale din județ, pentru a preveni blocajele și pentru a coordona echipajele Serviciului Rutier de la sol.

În perioada sărbătorilor pascale sunt pe teren 52 de polițiști, care vor acționa pentru fluidizarea circulației pe drumurile din preajma bisericilor și mănăstirilor. Vor fi scoase în trafic toate echipajele rutiere cu mașinile dotate cu radare și TruCam, ce vor urmări ca șoferii să circule responsabil.

Alți 115 polițiști de ordine publică, echipaje de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe periculoase, 19 polițiști criminaliști și 20 de luptători din structura de intervenție specială vor patrula în zonele cu aflux mare de credincioși, pelerini și turiști.

„În noaptea de 27 spre 28 aprilie, când credincioşii vor sărbători Învierea, poliţiştii de ordine publică şide poliţie rutieră vor acţiona în toate localităţile în care se vor oficia slujbe religioase, pentru identificarea elementelor pretabile la acţiuni turbulente ori la săvârşirea unor fapte antisociale şi pentru menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase. În noaptea de Înviere, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult vor acţiona echipe mixte de ordine publică pentru a preveni infracţiunile cu violenţă de orice fel, tâlhăriile, furturile din buzunare şi actele de profanare a lăcașelor de cult”, se arată în comunicatul Poliției Neamț. (C.I.)