pietricica turism

La nici câteva zile de la acţiunea de curăţenie de pe malul Ozanei, aceeaşi zonă este plină de gunoaie. Săptămâna trecută, reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială, alături de beneficiarii ajutorului social şi angajaţi ai societăţii Rossal, au strâns 20 de tone de gunoi şi au făcut bec malul stâng al Ozanei. Cu toate acestea, luni, 23 octombrie, aproximativ două tone de gunoi au reapărut ca din senin. Nimeni nu ştie cine sunt vinovaţii.

“Avem în vedere achiziţionarea de noi camere de luat vederi pe care să le montăm pe malurile Ozanei. Nu se mai poate. Săptămâna trecută, mai exact vineri, am finalizat o acţiune de curăţenie pe unul din malurile Ozanei, de unde s-a ridicat 20 de tone de gunoi, iar luni, când am fost în acea zonă se adunaseră alte două tone de gunoi. Şi asta în doar două zile. Nu ne rămâne decât să tăiem în carne vie şi să aplicăm cele mai mari amenzi, pentru cei care vor arunca gunoiul aiurea. Sistemul de monitorizare video este cel mai eficient, pentru că în zonele unde îl avem se cunoaşte. Nu se mai aruncă gunoi şi plus că şi infracţionalitatea a scăzut. Am discutat şi cu domnul primar să prindem în bugetul de anul viitor această investiţie de a achiziţiona acest sistem de monitorizare video”, ne-a spus viceprimarul Vasile Apopei.

“Am strâns 20 de tone de gunoi numai de pe malul Ozanei, săptămâna trecută. La nici două zile s-au mai aruncat pe malul Ozanei încă două tone de gunoi. Nu ştim cine aruncă acest gunoi. Cetăţenii care nu au încheiat un contract de salubrizare cu noi şi care aruncă gunoiul în locuri nepermise trebuie să înţeleagă că până la urmă tot vor trebui să plătească. La Târgu-Neamţ se strânge gunoiul de cinci ori pe săptămână şi am oferit containere gratuite pe care le-am amplasat în zona Tăbăcari. Totodată, oferim containere gratuite şi agenţilor economici care fac cu noi contracte”, a precizat şi reprezentantul Rossal. (C.T. STURZU)