0:00

Subvenția de 100 de euro/hectar pentru fermieri se va plăti începând cu 15 mai, susține ministrul agriculturii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că fermierii români care au avut de suferit în contextul războiului din Ucraina, vor primi subvenția acordată de statul român începând de la mijlocul lunii mai.

Aşa cum am promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc şi pasăre. Fermierii vor primi aceşti bani chiar dacă plafonul estimat iniţial pentru plata despăgubirilor va fi depăşit. În acest sens avem în vedere o suplimentare a bugetului, pentru a asigura cuantumul de 100 de euro tuturor beneficiarilor eligibili”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, citat de economica.net.

El a menționat, de asemenea, că plățile ar trebui să înceapă din data de 15 mai. Plățile vor fi efectuate de către centrele județene ale Agenției de Plăți în Agricultură, după ce va fi aprobată majorarea bugetară necesară.

Z.C.

Articolul precedentComunicat de presă. Lansarea candidaților PNL, eveniment de excepție la Roman
Articolul următorTânăr rănit după o șicanare în trafic
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.