Noua şefă a Compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului orăşenesc ”Sf. Dimitrie” din Târgu Neamţ este Alina Guşavan. Ea a înlocuit-o pe Cristina Axinia, care şi-a depus demisia în urma scandalului public de la CPU.

Alina Guşavan a ocupat  funcţia de asistentă şefă a Policlinicii de peste 10 ani: „Eu sper ca CPU să fie ce a fost odată. În CPU erau cei mai buni asistenţi din spital, cei mai uniţi şi cei mai umani din toţi. Aici, ei se întâlnesc cu cele mai grele cazuri şi aveau o parte umană pe care nu o avea nimeni. Sper să ajung să realizez acest lucru. Asta mi-am şi propus. De altfel le-am şi spus. Voi sunteţi cei mai buni şi sper să fiţi uniţi cum aţi fost odată. Să ştiţi că toată lumea din spital mă sprijină. Mă sprijină şi domnul manager şi toţi medicii. Şi sper să mă ajute şi în continuare”, a declarat Alina Gușavan

Pe acest subiect primarul Daniel Harpa şi-a exprimat speranţa şi încrederea că noua asistentă şefă va aduce linişte şi armonie la CPU: „Îi urez mult succes noii asistente şefe de la CPU, doamnei Alina Guşavan. Am auzit despre dânsa numai lucruri bune de la colegii ei şi chiar de la pacienţi. Îi acord toată încrederea şi sprijinul meu. Sper ca dumneai să aducă CPU într-o lumină bună şi să auzim numai lucruri pozitive”.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Pătraşcu a confirmat numirea Alinei Guşavan, ca asistentă şefă la CPU: „Funcţionarea în continuare în limitele normale a CPU a impus aducerea unui asistent şef care să poată gestiona situaţia din prezent. Îi urez succes doamnei asistent Alina Guşavan şi îi mulţumesc  că a acceptat această provocare. Am toată încrederea că va crea o echipă care să pună accent pe suferinţa pacientului”.

C.T. STURZU