Acasă COMUNICATE PRESĂ SGA Neamţ, acţiuni educative dedicate Zilei Mondiale a Apei

SGA Neamţ, acţiuni educative dedicate Zilei Mondiale a Apei

0:00

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț a organizat, şi în 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (se serbează pe 22 martie), acțiuni educative cu elevii din unitățile de învățământ partenere.

SGA Neamţ, acţiuni educative dedicate Zilei Mondiale a Apei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 20-21 martie, la sediul SGA Neamţ, dar şi în unităţile de învăţământ partenere (Colegiul Național „Petru Rareș”, Palatul Copiilor, Colegiul Naţional de Informatică, Colegiul Tehnic Forestier, toate din Piatra Neamț, Scoala cu clasele I-VIII Ruseni, Scoala cu clasele I-VIII Tazlău) s-au organizat sesiuni de lucrări/referate, desene/colaje cu tema „Natură pentru apă” și s-au distribuit materiale informative cu rol educaţional.

„Cele mai bune lucrări prezentate de către copiii invitati au fost premiate. Pe lângă învățarea prin joc, acestia au avut ocazia să afle lucruri noi despre apă prin demonstrație, instituția noastră punând la dispoziția elevilor laboratorul de calitate a apei, unde au urmărit diverse experimente chimice și au cunoscut parcursul unei probe de apă, de la recoltare și până la analizele specifice sau observarea de microorganisme la microscop”, a declarat Alexandra Preotu, purtător de cuvânt al SGA Neamţ.

„Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2018 este «Natură pentru apă» şi îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că societatea modernă în care trăim este datoare să se inspire din natură pentru a face faţă numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea și cantitatea resurselor de apă. Utilizarea unor soluţii bazate pe natură – revitalizarea zonelor umede, restabilirea conectivităţii râurilor cu luncile inundabile, împăduririle sau reîmpăduririle – reprezintă soluţii sustenabile şi eficiente în sprijinul eforturilor noastre de a reface echilibrul circuitului apei în natură, de a răspunde efectelor schimbărilor climatice și de asigura un cadru pentru dezvoltarea durabilă a societăţii umane. Mai mult, se impune un proces de reeducare a omului în sensul reluării unor procedee tradiționale de conviețuire cu apele, care conțin mecanisme de adaptare și supraviețuire, dar care implică un proces îndelungat de înțelegere, acceptare și asumare a riscurilor, fie că este vorba despre măsuri de gestionare a inundațiilor, a secetei sau a poluării apelor”, a precizat Stelian Mihăilă, directorul SGA Neamţ. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: SGA Neamţ)

Exit mobile version