0:00

O situație care perturbă activitatea Școlii Gimnazial „Nicolae Buleu” Mărgineni dă bătăi de cap Inspectoratului Școlar Neamț, unde a fost înregistrată o plângere a majorității covârșitoare a angajaților, dar și autorităților locale. Numită după primul concurs organizat la finele anului trecut, directoarea Oana Silvia Podaru este acuzată că ar fi luat decizii fără aprobarea consiliului de administrație, for pe care l-ar fi ignorat, susțin petiționarii. Cadrele didactice și nedidactice de la școala din Mărgineni ar fi făcut referire și la lipsa de comunicare a noului director cu corpul profesoral și cu responsabilii administrativi. Scandal la Școala Gimnazială Mărgineni, angajații acuză un management defectuos, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiContactată pentru a ne oferi punctul său de vedere asupra nemulțumirilor colegilor, directoarea Oana Silvia Podaru a comentat doar că „nu dau nici un drept la replică, eu mă subordonez Inspectoratului Școlar Județean Neamț”. Referitor la întrebarea noastră privind componența consiliului de administrație, doamna director a evitat clarificările necesare, deși este o informație publică și ar fi trebuit să fie publicată pe site-ul școlii, dacă acesta ar exista. „Nu aș vrea să intru în astfel de detalii, o să le facem publice, mulțumim pentru că ne-ați adus la cunoștință că nu sunt publicate și o să remediem”. În acest moment, în mediul online, există doar o pagină pe Facebook, unde prima și ultima postare este din 3 februarie 2022, o fotografie cu clădirea școlii.

Situația de la școala Mărgineni este cercetată de Inspectoratul Școlar Neamț. Luni, 17 octombrie, brigada de control a fost acolo, a audiat toate părțile, urmând ca în scurt timp să se ajungă la o concluzie. Până atunci, să reținem că sunt probleme de management la școala Mărgineni, dar că încă nu s-au luat măsuri punctuale, precizează Florentina Luca-Moise, șefa IȘJ Neamț. „La fața locului, din ce am fost informată de inspectorii de la Management, s-au purtat discuții și cu comunitatea locală – pentru că în Consiliul de administrație este desemnată o persoană, cu reprezentantul sindicatului și cu alți colegi. S-au consemnat puncte de vedere și urmează să analizăm pentru a lua o decizie în ce privește școala de la Mărgineni și managementul de la nivelul unității de învățământ, fiindcă practic aici este problema. Colegii au făcut o petiție la Inspectoratul Școlar, acuzând managementul doamnei director, iar noi ne-am deplasat la fața locului pentru a cerceta dacă sunt adevărate cele consemnate de colegii noștri sau nu. Urmează să încheiem cercetările și cu siguranță o să vă ținem la curent cu decizia luată de Inspectoratul Școlar. Deocamdată nu vă pot spune decât că finalizăm constatările, nu putem avea un punct de vedere obiectiv în acest moment și nu aș vrea să aduc acuze nimănui, nici doamnei director, ca manager de unitate, nici colegilor. Pentru noi, fiecare coleg este important, este parte a procesului de învățământ, nu avem parti-pris-uri cu directorii, nici cu cei numiți prin concurs, nici cu cei fără concurs”, a declarat inspectorul școlar general al județului Neamț.

Controlul de la Inspectorat va trebui să stabilească și dacă  Oana Silvia Podaru chiar a condus singură această școală, inclusiv în deciziile financiare, dacă acolo este doar o problemă de comunicare și atitudine sau dacă doamna director nu este sprijinită de restul angajaților care o contestă.

 

C.I.

Articolul precedent38 de persoane au decedat  în accidente de circulație în acest an
Articolul următorSprijin real pentru un copil cu dizabiltăți la Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.