Acasă ADMINISTRAȚIE Romașcanii, poftiți la sushi

Romașcanii, poftiți la sushi

0:00

Romașcanii, poftiți la sushi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Timp de trei zile, între 4 și 6 octombrie, la Roman se va organiza cea de-a IV-a ediție a Festivalului Toamnei. Față de ceilalți ani, evenimentul este realizat de “Zahăr Mărgăritar” (produs aparținând companiei Agrana). Şi Primăria Roman oferă sprijin, dar mai puțin financiar. La Roman sunt așteptați să participe bucătari – master chef din mai multe țări europene, dar nu numai. Pe lângă degustările de vinuri, ciorbe, gulaș sau tocană de fudulii de cocoș, cei care vor fi prezenți în această perioadă în centrul municipiului vor putea învăța cum să prepare sushi, mâncare specifică bucătăriei japoneze. Pe lângă zeci de gospodine și bucătari din aproape toată țara, la Roman sunt așteptați și specialiști în gastronomie din Malta, Ungaria, Albania, Serbia, Turcia, Bulgaria, Israel, Grecia, Palestina, Ucraina și Japonia. În cadrul festivalului vor fi amenajate nu mai puțin de 12 standuri, fiecare cu specificul său. De exemplu, de la bucătari din București și Arad se vor putea gusta plăcinte și pâine. Clujul va veni la Roman să prezinte lecho cu legume şi cârnaţi, gogoşi cu dulceaţă și gomboţi cu prune. Bucătari din Pitești, Cluj și Făgăraș vor prepara carne de oaie și carne de porc, iar standul cu proțap aparține unor bucătari din Arad și Ineu. De la festival nu vor lipsi ciorbele, supele și tocănița făcute la ceaun, prâjiturile la tavă, produse din zahăr, dulcețuri, și nelipsitele produse de Ignat, preparate de o echipă mixtă de bucătari, care vor procesa carnea de porc în spirit tradiţional românesc (jumări, cârnaţi, pomana porcului, caltaboş, tobă, tochitură de organe… etc). Vecinii din Ungaria vor avea un stand generos, în care vor prezenta mâncăruri la plită, ciolan la grill, tocană de creste şi fudulii de cocoş, tocană de oaie, gulaş cu carne de vită, peşte prăjit, cârnaţi din carne de porc, frigărui, murături de casă, pâine de casă… etc. De asemenea, în cadrul festivalului se va amenaja o Școală a Vinului, unde Organizaţia Somelierilor din România va realiza cursuri gratuite şi sesiuni de degustare pentru publicul spectator. De asemenea, vor fi două expoziţii – al tradiţiilor şi obiectelor din gospodăria ţăranului român și unul de gastronomie, unde vor putea fi analizate recipiente de gătit vechi.

Concurenți de la Master Chef, invitaţi din străinătate, vor asista la cursuri practice şi gratuite de sushi în spirit japonez cu Maestrul Tsuchya Naofumi. La festival vor concerta formația Sensor și Aurel Tămaș, iar barmanii vor oferi mai multe demonstrații. Și publicul va fi implicat în toate aceste activități, pentru cei pricepuți fiind organizate mai multe concursuri.

Claudia MATEI

Exit mobile version