pietricica turism

Guvernul României a oferit, în şedinţa de joi, 5 octombrie, noi atribuţii Poliţiei Locale, potrivit unui comunicat de presă. Măsura a fost aprobată printr-o Ordonanță de urgență, care completează art. 9 din Legea poliției locale nr. 155/2010.

“Atribuțiile poliției locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale. (…) Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent de la depozitul de deșeuri din Măldărești, județul Vâlcea, și de riscul ca acest tip de incident să se producă și în alte localități”, potrivit sursei citate.

Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme. (ZCH NEWS)