Prețurile, mai mari decât toamna trecută.
Cartofii se găsesc la vânzare pe vreo trei categorii de mărime, cei mai mulți sunt albi și au prețuri cuprinse între 2,5 lei/kg, cei mai mici și până la 4 lei/kg restul.
Castraveții, puțini, aveau același preț peste tot, 4,9 lei/kg. Varza, în schimb, este prezentă mai pe toate tarabele cu legume, la prețul de 3 lei/kg sau chiar cu 1 leu mai scumpă.
Rădăcinoasele sunt cele mai scumpe. Pătrunjelul rădăcină se dă cu 6,9 lei până la 10 lei/kg, iar fratele lui păstârnacul are exact aceleași prețuri. Doar morcovii sunt ceva mai ieftini, cu 3,5 – 4 lei/kg.
Ce există din belșug sunt hribii, , doar prețul este cam același 15 lei/kg, mai mari, cei mai mulți la 20-25 lei/kg.
Ceapa galbenă este și ea o scumpă, 3,5 -4 lei/kg, iar cea roșie, mai rară, la 6 lei/kg.
Țelina, puțină, avea două prețuri: 6,9 lei/kg sau 10 lei/kg. Conopida, și mai puțină, se dă cu 7 sau 8 lei/kg. Usturoiul costă 15 lei/kg.
Sfecla roșie, cealaltă delicatesă pentru murături sau salate pentru iarnă, poate fi cumpărată cu 3,5 lei/kg sau 5 lei/kg, însă doar doi comercianți o aveau la vânzare ieri, 22 septembrie.
Fasolea păstăi pare a fi pe terminate și am văzut doar două prețuri 13 și 15 lei/kg.
Gogonelele erau prezente pe o singură tarabă, cu 6 lei/kg, în rest roșii cu 5- 6 lei/kg.
Perje pentru gem găsiți la prețuri cuprinse între 5 și 6,5 lei/kg.
Geme piața de struguri, mai ales de Vrancea, cu foarte multe prețuri de la 5 până la 9 lei/kg.
Angela Croitoru