0:00

O nouă ediție de titluri de stat TEZAUR a început – dobânzi de până la 6,85%, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO nouă oportunitate de investiție în titluri de stat TEZAUR a fost anunțată de Ministerul de Finanțe. Începând de astăzi, 13 mai, românii pot achiziționa titluri  cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Un comunicat emis de Ministerul de Finanțe oferă mai mult detalii:

„Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândă competitivă și neimpozabilă, garantată de stat și sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toată țara. Oferă siguranță și venituri regulate celor care vor să facă economiile să producă suplimentar, în timp ce furnizează Guvernului resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rămâne un pilon al stabilității economice, fiind una dintre cele mai importante opțiuni de pe piață, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Z.C.

Articolul precedentStart la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a
Articolul următorImpactul jocurilor de cazino cu dealer live asupra experienței utilizatorilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.