Acasă ECONOMIE Licitație pentru lucrări de canalizare la Stațiunea Oglinzi

Licitație pentru lucrări de canalizare la Stațiunea Oglinzi

0:00

Licitație pentru lucrări de canalizare la Stațiunea Oglinzi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Joi, 23 ianuarie, la ora 12, va avea loc licitația pentru lucrările de canalizare la Stațiunea Balneară Oglinzi, ce se va desfășura în Sala de ședințe a Consiliului Local Târgu-Neamț. Canalizarea stațiunii se va întinde de la stațiune, până la intersecția cu strada Veterani, urmând ca, în perioada următoare, să se realizeze și două stații de pompare. După finalizarea lucrărilor de canalizare, se va reface asfaltul. Lucrările de canalizare se vor realiza cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare.

Daniel Turluianu, membru în Consiliul de Administrație al stațiunii din partea Consiliului Local Târgu-Neamț, ne-a declarat că, în luna martie a acestui an, va avea loc o ședință la care vor participa și reprezentanți ai SIF Oltenia, principalul acționar. „Aceste lucări de canalizare erau prevăzute și în protocolul semnat cu cei de la SIF Transilvania. Oricum, în luna martie va avea loc o ședință cu cei de la SIF și vom ști sigur pașii următori. Aș vrea să menționez și faptul că pe site-ul celor de la SIF Transilvania, reabilitarea Stațiunii Oglinzi este pe locul III ca și obiective pe anul 2014. Este un lucru pozitiv care ne îndreptățește să sperăm în reabilitarea acestei stațiuni din zona noastră care merită pe deplin să intre în circuitul balnear național”, ne-a declarat Daniel Turluianu.

Strategia pentru dezvoltarea Stațiunii Oglinzi

Stațiunea Oglinzi ar putea deveni cea mai importantă și modernă stațiune balneară din România. Anul acesta se va da drumul la reabilitarea ei, urmând ca în 3 ani lucrările să fie finalizate. În urmă cu peste 100 de ani la Oglinzi s-au ridicat primele amenajări balneare datorită efectelor terapeutice ale apelor minerale. Apele de la Oglinzi erau recomandate pentru tratamentul reumatismului, al inflamațiilor ficatului, hemoroizilor, bolilor de piele, limfatismului și al afecțiunilor ginecologice. Din păcate, momentul decembrie 1989 a condus la sistarea tuturor proiectelor, Stațiunea Oglinzi trecând printr-o serie de reorganizări. Strategia de dezvoltare are la bază studiul de pre-fezabilitate privind oportunitatea repoziționării pe piața turismului balnear.

Proiectul de investiții vizează atât reabilitarea celor două stabilimente existente, cât și realizarea unui complex balnear multifuncțional, compus din: hotel de 4 stele, cu 120 de camere; restaurant 200 de locuri; centru SPA de 2.000 mp; centru de conferințe de 1.500 mp; centru wellness de 1.500 mp; amenajări exterioare pe o suprafață de 9.000 mp pentru agrement sportiv și ludic, relaxare, proceduri de cură, etc. Valoarea totală a investițiilor propuse la SC Stațiunea Oglinzi SA este estimată la suma de 18.185.000 euro.

Stațiunea Oglinzi SA deține concesiunea factorului natural de cură având Licența de explorare nr. 11271/2008 a apei minerale terapeutice din perimetrul Băile Oglinzi, licență emisă de Agenția Națională a Resurselor Minerale. De asemenea, dispune de factori naturali de cură, confirmați prin studii întocmite de Institutul Național de Recuperare Medicină Fizică și Balneoclimatologie București, rezervații și arii protejate (Parcul Natural Vânători), precum și importante obiective turistice. Implementarea strategiei de dezvoltare a Stațiunii Oglinzi se va realiza în 3 etape. Până în prezent, au fost realizate toate obiectivele înscrise în etapa I ce au constat în măsurile preliminarii necesare realizării investiției, respectiv demersuri la instituțiile de resort pentru realizarea unor studii de specialitate. Iar din etapa a II-a s-a realizat cooptarea Consiliului Local Târgu-Neamț ca acționar la Stațiunea Oglinzi, urmând ca mai apoi, în etapa a III-a, să se treacă efectiv la efectuarea lucrărilor de investiții.

Ce obligații are Primăria Târgu-Neamț

Primăria Târgu-Neamț trebuie să mărească capacitatea de alimentare cu apă, să construiască o stație de epurare, să alimenteze cu gaze naturale stațiunea și să elibereze toate avizele și autorizațiile de care stațiunea Oglinzi are nevoie. Unul din partenerii protocolului, Consiliul Județean Neamţ, s-a angajat să facă infrastructura rutieră de aproximativ 3 km de drum, din care 2 km s-au și executat. La momentul actual primăria și Consiliul Local au 34,11% din activele acestei stațiuni balneare. Împreună cu acționarul majoritar autorităţile din Târgu Neamţ îţi asumă obligația ca aici să fie realizată cea mai modernă stațiune balneară din România. Primăria a pus la dispoziție terenul, 6,5 hectare care se împarte în trei: terenul pentru izvoarele apelor minerale, terenul pentru construcții 2 ha și terenul care înseamnă pădurea, proprietate a primăriei, care va deveni un parc pentru toți turiștii care vor veni să beneficieze de serviciile acestei stațiuni balneare.

Ciprian Traian STURZU

Exit mobile version