Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Iaşi a decis amânarea debutului sezonului 2020/2021 pentru februarie 2021.

“Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Iași, întrunit la data de 15 octombrie 2020, ținând cont de:

  • Menținerea stării de alertă pe teritoriul României;
  • Faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății;
  • Faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încăt să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal.
  • Creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19

a hotărât:

  1. Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Iași pentru sezonul 2020/2021;
  2. Campionatele organizate de către AJF Iași vor putea începe cel mai devreme în luna februarie a anului 2021″, se precizează pe site-ul AJF Iaşi.

În celelalte 5 judeţe ale Regiunii Nord-Est situaţia se menţine incertă. AJF Bacău anunţase 24 august ca dată limită de înscriere în Liga a IV-a, iar AJF Neamţ avansase ca termen limită data de 28 august, dar, ulterior, nu s-au mai adus clarificări. De asemenea, AJF Botoşani şi AJF Vaslui au ultimele comunicări oficiale din iulie 2020, care se referă la sezonul 2019/2020, iar AJF Suceava nu a mai comunicat absolut nimic de la suspendarea sezonului 2019/2020, în aprilie 2020. La nivel naţional, AJF Hunedoara a decis reluarea campionatului, în timp ce în Timiş, Arad şi Cluj nu se va juca fotbal la nivel judeţean în 2020. (M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here