Opt firme de transport, construcții, exploatare forestieră, comerț și o fermă de creșterea animalelor, din județul Neamț, au fost amendate cu 300.000 lei, pentru 16 lucrători la negru. Controalele au fost făcute în luna februarie de inspectorii de muncă, la 151 de societăți comerciale. La două firme s-au dat amenzi, fiindcă actele de angajare fuseseră înregistrate cu mare întârziere în registrul electronic.

“La aceste controale au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 321.000 lei. La 8 angajatori au fost depistate 16 persoane pentru care nu fuseseră încheiate forme legale de angajare și s-au aplicat 8 amenzi în cuantum de 300.000 lei. S-au dispus 61 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate prin încălcări ale legislației în domeniul relațiilor de muncă”, a precizat, în conferință de presă, Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Cele mai multe nereguli constatate țin de necompletarea dosarelor de personal, lipsa pontajelor, lipsa regulamentului intern. (C.I.)

Articolul precedentUn microbuz cu pasageri a luat foc la Poiana Teiului
Articolul următorLPS Piatra Neamţ – 3 echipe în semifinalele Naţionalelor de Volei (juniori şi cadeţi)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.