Consiliul Județean Neamț a aprobat în plen, în ședința extraordinară de la începutul săptămânii, indicatorii tehnici și economici actualizați în cazul unor obiective de investiții de interes județean.

Este vorba de 11 sectoare de drumuri județene și 33 de poduri.

Cu aceste lucrări, calitatea infrastructurii rutiere din județul Neamț se va îmbunătăți semnificativ!”, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Cu același prilej, prin aceeași hotărâre, s-a aprobat și contribuția proprie a județului la realizarea acestor investiții, întrucât cea mai mare parte a finanțării este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapele I și II.

De altfel, lista completă a investițiilor care trebuie făcute în județ a fost stabilită, aprobată și inclusă în proiecte depuse pe la MDRAP încă din 2017 (HCJ 61/2017), când s-a decis că e nevoie de reabilitare, modernizare și consolidare pe nu mai puțin de 72 de obiective. În același an, Ministerul Dezvoltării a semnat contractele pentru finanțarea a 55 din ele, prin PNDL, valoarea totală ridicându-se la 265.817.960 de lei.

Din cele 55, o parte au fost deja realizate, anul trecut, cum este cazul drumului spre Bisericani, de exemplu.

Altele au stat peste iarnă și urmează să înceapă anul acesta, având documentațiile și avizele necesare și, desigur, banii. Actualizarea valorilor și a contribuției proprii a județului a fost o altă formalitate necesară.

Practic, 11 segmente de pe întreg teritoriul județului Neamț și 33 de poduri aflate pe drumuri județene, dar găzduite de comune vor fi reabilitate, modernizate și/ sau consolidate. Valoarea totală a investițiilor depășește 271,5 milioane de lei, din care doar 61,09 milioane este contribuția județului, restul fiind bani de la Minister.

Lista completă a investițiilor și indicatorii tehnico-economici se regăsește în hotărârea Consiliului Județean Neamț, a cărui expunere de motive o puteți vedea mai jos.

[gview file=”https://zch.ro/wp-content/uploads/2019/03/lista-investitii-cj-valori-actualizate.pdf”]