pietricica turism

După ce-a fost judecat și achitat pentru spălare de bani, Gheorghe Ștefan are un nou proces la Tribunalul Neamț. De data asta pentru trafic de influență. Fostul primar a uzat de dreptul său de a formula cereri în cursul procedurii de cameră preliminară, însă n-a avut succes.

“Respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpatul Ştefan Gheorghe“, a decis instanța. “În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 177/P/2016 din 20.04.2017 emis de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, privind pe inculpatul Ştefan Gheorghe trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (…) Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Ştefan Gheorghe”.

Actualul proces este urmare a unui denunț făcut de Petru Paleu, care le-a declarat procurorilor că Ștefan i-a pretins 10% din valoarea unei lucrări în comuna Brusturi, pentru a-i încredința contractul.

“Banii respectivi au fost pretinși de inculpatul Ștefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări”, se arată în comunicatul DNA Bacău. (C.M.)